OS v Poprade rozhodol, že podnikateľ Tobiáš L. zostane naďalej vo väzbe

26.11.2007 Poprad

Poprad 26. novembra (TASR) - Pred Okresným súdom (OS) v Poprade opäť stál podnikateľ Tobiáš L. , známy z kauzy rašelina Quido, ktorý žiadal o prepustenie z vyšetrovacej väzby. Uviedla to dnes vo svojom večernom ...
Zadržaný bol pre pokus o podvod a falšovanie uznesenia Špeciálneho súdu. V celej kauze sa objavil znalecký posudok, ktorý vrhá tieň podozrenia na pracovníčku Špeciálneho súdu (ŠS).
Podľa polície chcel podnikateľ z účtu doživotne odsúdeného muža v kauze Devín banka previesť na svoj dva milióny korún, pričom údajne sfalšoval uznesenie ŠS. Nový znalecký posudok však tvrdí, že podpis pod dokumentom, na základe ktorého mala banka prevod uskutočniť, je pravý a patrí asistentke ŠS. Ten však za svojou zamestnankyňou napriek obsahu znaleckého posudku stojí.
\"Podľa našich predbežných zistení ide o dokonalú napodobneninu podpisu pracovníčky ŠS. Nazhromaždenými dôkazmi bola účasť pracovníčky súdu na sfalšovaní uznesenia jednoznačne vylúčená, \" povedala pre TA3 hovorkyňa ŠS Katarína Kudjáková.
Trestné stíhanie voči svojej osobe považuje Tobiáš L. za vykonštruované a tvrdí, že za ním stoja konkrétni politici. Zároveň žiadal o prepustenie z väzby, prokurátorka, naopak, o jej predĺženie. Súd napokon rozhodol, že zostane za mrežami do 14. marca. Podnikateľ podal voči predĺženiu vyšetrovacej väzby sťažnosť, o tej bude rozhodovať Krajský súd v Prešove.
 

Vyberte región

mark